کلر؟؟؟؟؟!!!!!!

کلر؟؟؟؟؟!!!!!!


کلرزنی 

 

كلر ابتدا در سال 1908 در شیكاگو به یك سیستم آب همگانی افزوده شد و در از بین بردن بسیاری انواع بیماری های منتقل شده آبی مثل وبا و تب تیفوئید قابل استفاده بود. پیش از كلرزدن بسیاری شهرهای عمده دارای آمار مرگ و میر 1 در 1000 نفر به تنهایی از تیفوئید بودند. كلر برای گندزدایی كردن آب شهرداری به مدت بیش از 80 سال استفاده شده و دارای اثرات مثبت بر بهداشت همگانی بوده است.

هرچند كه كلرزنی یكی از متداولترین روشهای شیمیایی گندزادایی است ، اما ازن زنی در فرانسه ، آلمان ، كانادا و شوروی سابق معمول است. در كشورهای اروپایی از دی اكسید كلر برای ضدعفونی كردن استفاده میشود. به طور كلی ماده ضد عفونی كننده شیمیایی ممكن است به دو صورت زیر عمل كند :

 

  1. اكسیداسیون و یا پاره كردن دیواره سلول و نهایتا تجزیه میكروارگانیزم
  2. نفوذ به داخل سلول و اختلال در فعالیت سلولی

چنانچه مشهود است در هر دو صورت لاشه میكروارگانیزم در آب باقی خواهد ماند. این لاشه ها ممكن است خود منبع غذایی مناسبی برای سایر انگل ها و باكتریهای كه پس از گندزدایی اولیه وارد آب می شوند، گردد.

كلر باقیمانده چیست؟

ممكن است پس از گندزدایی ، آلودگی های میكروبی ثانویه ای در شبكه لوله كشی سلامت آب را تهدید كند. یكی از خصوصیات مهم كلر ازاد آنست كه علاوه بر قدرت گندزدایی بالا جهت گندزدایی اولیه، پایداری شیمیایی لازم برای باقی گذاردن كلر باقیمانده را جهت رسیدن به اهداف ثانویه گندزدایی دارا می باشد. این مورد نتایج رضایت بخشی در امر گندزدایی با كلر دارد كه در مورد هیچ یك از مواد گندزدای دیگر قابل مشاهده نیست زیرا در استفاده از سایر مواد برای رسیدن به این دو هدف مجبور به جدا نمودن گندزدایی اولیه و ثانویه هستیم كه هزینه سرمایه ای زیادی را می طلبد.

تری هالومتان ها، محصول خطرناک کلرزنی

تری هالومتان ها ( THM ) معمولترین محصول فرعی حاصل از كلرزنی به آبهای آشامیدنی هستندو غلظت آنها از دیگر مواد آلاینده بیشتر است. هنگامی كه كلر به عنوان گندزدایی كننده در تصفیه آب بكار می رود،‌در اثر تركیب كلر با مواد آلی موجود در آب تولید تری هالومتان ها یا هالوفرم ها را سبب می شوند. تری هالومتان های اصلی عبارتند از كلروفرم ، برمودی كلرومتان ، دی برموكلرومتان و برموفرم. شواهدی در دست است كه این تركیبات خاصیت سرطانزایی دارند.

در سال 1992 مجله امریكایی بهداشت همگانی گزارشی منتشر كرد كه یك افزایش بین 15 تا 35 درصدی در انواع بخصوصی از سرطان برای افرادی كه آب كلرزده مصرف می كنند نشان میداد. این گزارش همچنین بیان می كرد كه مقدار زیادی از این اثرات ناشی از دوش گرفتن در آب كلرزده بود. انستیتو ملی سرطان خطرات سرطان را برای مردمی كه آب كلرزده مصرف می كنند 93 درصد بالاتر از كسانی می داند كه آب كلرزده مصرف نمی كنند. اثرات نوشیدن آب كلرزده شده بمدت چند دهه مورد بحث بوده اند. بهرحال بیشتر متخصصان حالا توافق دارند كه بعضی ریسكهای قابل ملاحظه مرتبط با مصرف كلر و محصولات فرعی كلرزده شده وجود دارند.

 

کریپتوس پوریدیوم، با کلرزنی از بین نمی رود

 

کریپتوس پوریدیوم تک یاخته انگلی است که در آب رودخانه ها و دریاچه ها به وفور یافت می شود خصوصا در اماکنی که آب با مدفوع و فضولات حیوانات و پرندگان در تماس باشد وارد آب می شود. این انگل باعث ایجاد عفونت در روده انسان شده و بیماری به نام کریپتوس پوریدیوسیس را باعث می شود. این انگل نسبت به روشهای سنتی ضدعفونی آب مانند کلرزنی مقاوم بوده و از بین نخواهد رفت. بهترین راه حذف این انگل، جوشاندن آب است. البته روشهایی نظیر اسمز معکوس نیز می تواند در حذف این انگل از آب موثر باشد. استفاده از اشعه ماوراء بنفش وروش اولترافیلتراسیون UF نیز توصیه می شود.

 

خلاصه

 

فرآیند کلرزنی امروزه یکی از متداولترین روشهای گندزدایی آب در دنیاست. مهمترین مزایای این فرآیند عبارتند از:

 

  1. کلرزنی فرآیندی ارزان و کم هزینه جهت ضدعفونی کردن آب مصرفی انسان است.
  2. کلر دارای اثر باقیمانده در آب است که باعث تضمین نسبی سلامتی آب در تمام مسیر شبکه آب رسانی می شود.

 

اما معایب و مضرات کلرزنی عبارتند از:

 

  1. کلرباقیمانده در اثر ترکیب با مواد آلی موجود در آب تولید ترکیباتی موسوم به تری هالومتان ها را می کند که بیشتر متخصصان بر سرطان زا بودن این ترکیبات تاکید دارند.
  2. کلرزنی باعث کشته شدن میکروارگانیزمهای موجود در آب می شود. این درحالی است که لاشه این میکرو ارگانیزمها در آب باقی می مانند و ممکن است خود منشا آلودگی شوند.
  3. تماس کلر با پوست و موی انسان باعث ایجاد حساسیت، ریزش مو و مشکلات دیگر شود.
  4. استنشاق گاز کلر ( در استخر یا حمام ) برای ریه انسان مضر می باشد.
  5. گروهی از میکروارگانیزمها مانند کریپتوس پرودیوم نسبت به کلر مقاوم هستند و با این روش از بین نخواهند رفت.

 

بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که جهت مقابله با اثرات زیانبار کلر در آب آشامیدنی، در نقطه مصرف کلرباقیمانده آب را حذف کرده و سپس اقدام به نوشیدن آب کنیم.

 

اهالی محترم موضوع قابل توجه در خصوص مقاله بالا این است که با توجه به اینکه تری هالو متان ها تنها در حضور مواد آلی ایجاد می شوند و با حذف ماده آلی از آب میتوان این اثرات را به خوبی کنترل کرد ولی متاسفانه به دلیل استفاده زیاد از منبع های آب پلاستیکی در پشت بام خانه ها ،به نظر می رسد احتمال ایجاد این ترکیب بسیار زیاد بوده و شاید بتوان گفت شیوع چشمگیر بیماری سرطان و بیماری های ریوی در روستا میتواند به خاطر استفاده از کلر زنی باشد.

با توجه به همه مطالب بالا و شرایط خاص روستای ما اقداماتی که به نظر می رسد بایستی برای مقابله با این مسئله نمود از نظر اینجانب به شرح زیر می باشد:

1-استفاده از آب لوله کشی برای مصرف و کاهش مصرف آب از منبع های آب موجود در پشت بام ها

2-حتی الامکان از آب معدنی یا آب هایی که آلایندگی هایش بتوسط طبیعت از بین رفته و از لحاظ آلایندگیهای فیزیکی و شیمیایی و میکروبی در سطح خوبی قرار دارد.

3-جلوگیری از نفوذ چاه های سپتیک (چاههای فضولات)به منابع آب زیر زمینی با کاهش عمق چاه و اطلاع کامل از عدم حفر این چاه ها در مجاورت چاههای همسایه ها (عدم رعایت، این نکته بسیار حیاتی و مهم، ممکن است سلامت خود و همسایگان را به شدت تهدید نموده و گفتنی است عوامل بیماری زای موجود در مدفوع انسان میتواند عامل و ناقل بسیاری از بیماری های خطرناک باشد)

4-به جای استحمام با آب خیلی داغ بهتر است با آب تا حد امکان ولرم صورت گیرد تا آزاد سازی گاز کلر کمتر صورت گیرد و از نظر ریوی مشکلات کمتری بوجود آید

5- سنجش استاندارد آب آشامیدنی چاههای منازل توسط ارگان های مربوطه و اطمینان از عدم آلایندگی میکروبی که خطرناک ترین نوع آلایندگی می باشد.

6-به نظر می رسد با افزایش مصرف مواد شیمیایی و نفوذ آن به آب های سطحی و زیر زمینی با خطرات بسیار شدیدی در آینده نزدیک در سطح روستا مواجه شویم لذا خواهشمند است در صورت مشاده افرادی که اقدام به استفاده از کودهای شیمیایی قاچاق و غیر مجاز و بیش از حد مجاز به نامبرده تذکر داده و در صورت عدم توجه به مراجع ذیصلاح گزارش نمایید(چرا که بی تفاوتی شما در این مسائل سلامت خود و فرزندانتان و نسل های بعدی را به خطر خواهد انداخت )

7-شستشوی مداوم منبع های آب و ضد عفونی کردن آنها حداقل هر سه ماه یک بار

---این دهیاری با همکاری اعضای محترم شورای اسلامی، انشاالله با مکاتبات انجام شده در خصوص استفاده از آب زرینه رود و پیگیری نامه های قبلی برآن خواهد بود تا با انجام این مهم، شاخص سلامت روستا ارتقا یابد.انشا الله.

اگر طرح و یا نظر خاصی در خصوص حل این مشکل دارید لطفا در قسمت نظرات مطرح نمایید/با تشکر:دهیاری نعمت الله

 


نظرات شما عزیزان:

اشنا
ساعت22:55---19 بهمن 1393
سلام و خسته نباشید.امیدوارم روز به روز مشکلات از سر راه برداشته شود و کمتر با برخی از حوادث مواجه شویم.موفق باشید

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







موضوعات مرتبط: روستااخبار روستا
[ شنبه 18 بهمن 1389 ] [ 11:7 ] [ نویسنده ]
[ ]